Sebagai peminat Transformer mesti akan kagum dengan hasil seni daripada Thailand ni. Hanya diperbuat daripada bahan-bahan terbuang kereta dan trak, artis seni daripada Thailand; Anchalee Saengtai dan team beliau menghasilakan skulptur Optimus Prime dan Bumblebee! Awesome!! Memang nampak amat real!! Walaupun info ini dah lama iaitu tahun 2011...hehe

Skuptur Gergasi Transformers yang dibuatdari kereta yang dikitar semula dan bahagiantrak akan dilancarkanpada itu Ripley’s Believe It or Not di seluruh dunia pada musim panas ini.
Anchalee Saengtai  yang sedang poses dengan salah sebuah skulptur Transformer yang di perbuat daripada bahan automobile dan bahagian trak.Hasil seni-seni Autobot, yang datang dalam versi  19 kaki tinggi dan 8 kaki tinggi, yang dihasilkan oleh Artis seni Thailand ; Anchalee Saengtai untuk persembahan aneh terkenal di England.

" Transformers-diperbuat-dari-Bahan-berasaskan-kereta ini adalah perkara yang paling menakjubkan kita pernah dijumpai," Ripley Entertainment Exec. Edward Meyer berkata dalam satu kenyataan. "Anchalee dan pasukan boleh membina spesifikasi dari kereta sampah kitar semula dengan hanya menggunakan alat-alat yang paling mudah."

Ripley telah mengumumkan statue Bumblebee di Waxworks Louis Tussaud di San Antonio, Texas, manakala Optimus Prime Saengtai  di Odditorium Ripley di San Francisco. Sepanjang musim panas, arca Transformer itu akan ditambah kepada Odditoriums Ripley di New York, London, Myrtle Beach, South Carolina, dan Pulau Jeju, Korea Selatan, dengan dua Autobots jumbo yang dijadualkan tiba di Odditorium Hollywood lewat tahun ini.


Sumber Info daripada Wired.com dan di translate oleh Google Translate dan di edit oleh Blogger Ixbarr.