31 Ogos 2009

Sudah 52 tahun Malaysia hidup setelah Tunku Abdul Rahman Putra Al-Haj; Perdana Menteri Malaysia yang pertama mengumumkan dan melaungkan "MERDEKA!!!" di Stadium Merdeka

Syukur dengan kemerdekaan ini kita semua dapat hidup dengan aman damai

Di harap tiada peperangan fizikal dan mental mahupun politik



Alangkan damainya Malaysiaku
Hidup harmoni pelbagai bangsa, budaya dan bangsa
Bernafas setiap detik menikmati suasana MERDEKA
Inilah MALAYSIAKU


...::::SALAM MERDEKA::::...

SALAM KEBEBASAN FIZIKAL DAN MENTAL

Posted on Isnin, Ogos 31, 2009 by ismiqbal

7 comments

27 Ogos 2009

Arini 27 Ogos 2009..
Tengahri tadi Mama bagitau Si Nana meninggal akibat kemalangan masa subuh tadi...Papa yang tanamkan..
huhuhu~~
Siannya Nana.....Agak kesunyian rasanya umah ni tanpa binatang peliharaan...


Tiada lagi Nana untuk di belai, di manja dan di peluk

Tiada lagi bunyi "Meowww" meminta2 makanan....

Tiada lagi kedengaran Nana bermain dengan lincah sekitar umah

Tiada lagi Nana menggesel2kan badan di kaki..
Datang masuk dalam bilik tiba2
Tidur nyenyak atas meja/di sudut dinding
Mengejar2 serangga dalam umah

Si Nana dalam kenangan~huhuhu~

p/s: Haiwan peliharaan yang tanpa akal lebih baik daripada manusia yang berakal tapi tak guna..

"Dan sesungguhnya Kami jadikan untuk isi neraka Jahanam kebanyakan dari jin dan manusia, mereka mempunyai hati, tetapi tidak dipergunakannya untuk memahami (ayat-ayat Allah) dan mereka mempunyai mata (tetapi) tidak dipergunakannya untuk melihat (tanda-tanda kekuasaan Allah), dan mereka mempunyai telinga (tetapi) tidak dipergunakannya untuk mendengar (ayat-ayat Allah). Mereka itu sebagai binatang ternak, bahkan mereka lebih sesat lagi. Mereka itulah orang-orang yang lalai."
(Surah Al-A'raf, Ayat 179)

Posted on Khamis, Ogos 27, 2009 by ismiqbal

17 comments

Masa sekolah menengah dulu start form 1 memang dah 'addicted' tengok Angel TV Series ni..Masa tu duk Hostel.kalu setiap hari Isnin/Selasa Jam 11 mlm memang ramai yang berkumpul depan TV, nantikan TV Series ni. Oleh kerana zaman tu zaman asrama, jadi bukan setiap minggu dapat layan drama ni, bila dewasa ni

Okay, huraian selepas ini adalah hasil terjemah dari Wikipedia Angel TV Drama dan di edit secara ringkas dan lebih kurang. Mungkin ramai peminat TV Drama Angel ni zaman dulu-dulu. Kesemuanya ada Lima (5) Seasons  05 Oktober 1999 — 19 Mei 2004

Download via Torrent Angel Complete Series Season 1,2,3,4,5 + Extras, Subs [Total Size: 25.29 GB]

Siri ini tertumpu di sekitar Angel (David Boreanaz), vampire berumur lebih daripada 240++ tahun. Angel dikenali sebagai Angelus semasa beliau mengganas di seluruh Eropah. Beliau telah sumpah ada roh (soul). Drama ni adalah kesinambungan daripada Siri Buffy The Vampire Slayer.  Beliau meninggalkan Buffy the Vampire Slayer pada akhir Musim Tiga berpindah ke Los Angeles untuk mencari ketenangan yang tak berapa tenang..

Musim PertamaMula-mula ni, Angel baru sahaja berpindah ke Los Angeles. Beliau tidak lama lagi dikunjungi oleh Doyle, seorang Separuh-Demon dihantar kepadanya bagi pihak yang berkuasa yang boleh dapat visi apa yang akan berlaku. Kemudian, Angel juga menghadapi Cordelia Chase; maka ketiga-tiga makhluk ni jadilah Pasukan Private Investigator; Angel Investigations, sebuah agensi detektif yang berharap untuk "membantu tidak berdaya." Apabila Doyle mati dalam episod "Hero", dia pas pada 'visi' kepada Cordelia dengan ciuman. Tidak lama selepas itu, bekas Watcher, Wesley Wyndam-Pryce, menyertai kumpulan. Sementara itu, firma undang-undang jahat Wolfram & Hart membayar perhatian yang semakin meningkat untuk Angel. Mereka menggoda dia ke arah kegelapan apabila mereka membangkitkan Darla, bekas kekasih dan bapak malaikat - dibunuh oleh Angel di musim pertama Buffy dalam episod "Angel" itu.


Musim Dua (2)Charles Gunn, yang diperkenalkan pada penghujung musim pertama, adalah pemimpin jalan sukar sekumpulan pemburu vampire. Beliau pada mulanya telah dipilih untuk membunuh Angel, tetapi perlahan-lahan datang untuk menerima beliau dan menyertai perjuangannya. peguam Wolfram & Hart Lindsey McDonald jadikan Darla sebagai senjata untuk menjatuhkan Angel itu. Walau bagaimanapun, Darla dikembalikan sebagai manusia, bukan vampire. Tetapi sebagai manusia, dia mengalami kes terminal sifilis. Lindsey membawa dalam Drusilla, vampire asalnya sired oleh Angelus, untuk memulihkan Darla kepada mengakibatkan kejahatan. Apabila Cordelia terhapus, Lorne, pemilik syaitan yang ranggi Caritas, dengan berat hati mengambil Angel dan anak kapalnya ke dimensi rumahnya, Pylea, untuk menyelamatkannya. Mereka kembali dengan Winifred "Fred" Burkle, bekas pelajar fizik yang telah terperangkap dalam dimensi selama lima tahun lama.



Musim Tiga (3)Untuk mendapatkan dengan berita kematian bekas teman wanitanya, Buffy, Angel menghabiskan tiga bulan di sebuah biara, di mana beliau menghadapi beberapa sami setan. Dia kembali ke Los Angeles, seperti juga Darla - kini mengandungi anaknya. Daniel Holtz, musuh lama kedua-dua Angel dan Darla, dibangkitkan setan untuk membalas dendam terhadap Vampire yang membunuh keluarganya. Darla mengorbankan hidupnya untuk menyelamatkan nyawa anaknya, Connor. Wesley tidak lama lagi belajar daripada (palsu) menakutkan yang menunjukkan bahawa Angel akan membunuh anaknya. Holtz melarikan diri melalui rip dalam fabrik ruang kepada dimensi Quor'Toth. Beberapa minggu kemudian, Connor kembali, tetapi kerana masa bergerak lebih cepat dalam Quor'Toth, beliau kini adalah seorang remaja lelaki, yang telah dibangkitkan oleh Holtz. Holtz mendapat Justine untuk membunuhnya, tetapi berakhir menjadikan ia kelihatan seperti serangan vampire supaya Connor akan mengambil alih yang paling teruk. Connor memenjarakan bapa kelahirannya, Angel, dalam keranda dan jatuh ke bahagian bawah lautan. visi Cordelia ini telah beransur-ansur semakin teruk, dan dia menjadi sebahagian syaitan untuk membuat mereka lebih mudah pada dirinya. kekasih lama beliau, Groosalugg, kembali dari Pylea untuk bersama dengan beliau.



Musim Empat (4)Wesley mengesan dan membebaskan Angel. Binatang jahat muncul dan blok daripada matahari lebih L.A. Dia kemudiannya membunuh kakitangan di Wolfram & Hart. Walaupun bandar ini kekal, cahaya matahari yang seolah-olah akan dihapuskan secara kekal. Resort pasukan untuk melepaskan jiwa Angel, mempercayai Angelus tahu maklumat yang berguna mengenai binatang itu. Walaupun pasukan itu mengambil langkah-langkah keselamatan, Angelus dilepaskan dari bimbitnya oleh Cordelia, yang pada masa di bawah pengaruh Jasmine tidak lama lagi akan dilahirkan. Nasib baik mereka berjaya memulihkan jiwa Angel, terima kasih kepada bantuan daripada Iman dan Willow. Usaha mereka, bagaimanapun, tidak menghalang kedatangan Jasmine, yang secara tidak langsung bertanggungjawab untuk kerja-kerja binatang itu. Jasmine, ternyata, merupakan bekas salah seorang daripada mereka yang berkuasa dan merancang untuk menyelesaikan semua masalah di dunia dengan memberikan kemanusiaan jumlah kebahagiaan melalui perhambaan rohani kepada beliau. Beliau tiba di dunia kita melalui manipulasi Cordelia dan Connor, menggunakan mereka sebagai saluran ke dalam dunia kita, akhirnya memaksa Cordelia jatuh dalam keadaan koma. Fred tidak sengaja disuntik terhadap ejaan Jasmine melalui sentuhan dengan darah beliau dan membebaskan seluruh kumpulan itu walaupun mereka tetap begitu bercampur mengatasi oleh beribu-ribu sudah terpesona dengan Jasmine. Angel bergerak melalui portal sihir ke dalam dunia yang sebelum ini dikunjungi oleh Jasmine untuk mencari jalan untuk memecahkan kuasa ke atas penduduk LA. Jasmine menghadapi Angel, tetapi kemudiannya dibunuh oleh Connor. Connor diturunkan yang tidak pernah berada di bawah pengaruh Jasmine. Lilah Morgan Ketua Bahagian Wolfram & Hart, yang mengucapkan tahniah kepada mereka untuk mencegah keamanan dunia, dan mengatakan bahawa sebagai tanda penghargaan mereka, Wolfram & Hart ingin memberi mereka cawangan Los Angeles. Untuk membantu menjimatkan Cordelia dan Connor.




Musim Lima (5)

Gunn menjalani prosedur kognitif khas yang mengubah dia menjadi peguam yang bijak. Kumpulan itu menerima azimat yang membangkitkan seorang sahabat lalu Angelus, Spike vampire. Cordelia, yang telah berada dalam keadaan koma, mempunyai kuasa yang akan memberikan beliau satu permintaan terakhir, di mana dia membantu Angel mendapatkan "kembali ke landasan", kemudian mati. Angel bertemu semula dengan anaknya Connor, kini dalam terima kasih identiti baru kepada perjanjian di antara Angel dan Wolfram & Hart. Fred akhirnya mengisytiharkan perasaan beliau untuk Wesley, tetapi tidak lama selepas kerasukan setan purba dan berkuasa dipanggil Illyria. Wesley hancur dengan kehilangan Fred, tetapi bersetuju untuk membantu Illyria menyesuaikan diri dengan bentuk barunya dan dunia. Angel, selepas mendapat satu visi lepas daripada Cordelia sebelum kematiannya, menyusup Circle Hitam Thorn. Apabila Wesley parah ditikam, Illyria, bimbang keselamatannya, tiba di sisinya selepas membunuh sasaran, tetapi tidak dapat menyelamatkannya. Illyria meminta Wesley sama ada dia mahukan beliau untuk mengambil alih bentuk Fred, dan Wesley bersetuju. Lorne dan hilang ke dalam malam, dia tidak bersalah dimusnahkan, selepas memenuhi pesanan terakhir malaikat untuk membunuh Lindsey, bekas peguam Wolfram & Hart yang telah berpaling daripada firma itu. Angel menghadapi perhubungan baru Kanan Partners 'Marcus Hamilton, dan mengalahkan dia dengan bantuan dari Connor.

 
Setelah Circle telah dibongkar, Angel dan ahli-ahli yang masih hidup pertemuan geng di lorong belakang Hyperion Hotel. Illyria tiba dengan berita kematian Wesley dan merasakan keperluan untuk menyerang kemarahannya / kesedihan. Spike terlalu tiba, berjaya mengenai misi yang berjaya dan lapar untuk berperang lagi ganas. Gunn muncul, mengejutkan kerana luka perut yang serius, tetapi bersedia untuk berperang. Angel dan anak-anak kapal bersedia untuk pertempuran yang akan datang.


Posted on Khamis, Ogos 27, 2009 by ismiqbal

9 comments

22 Ogos 2009

"Petang megang"??? Apakah itu??
Menurut Cikgu Bahasa Kita, Cikgu Sofi..."petang megang" adalah istilah untuk merujuk petang sehari sebelum ramadhan..Di mana makan beramai2 bersama teman, kawan2 atau keluarga...
Macam untuk meraikan siang terakhir untuk makan sebelum puasa yang menahan lapar dan dahaga di siang hari.

Walaupun aku x pernah dengar perkataan tu, Tapi aku tetap nk meraikan kedatangan ramadhan ni....Petang tadi aku ajak Joe gi "petang megang" di KFC...HEHHEHE!!!

On da way nak ke bandar tu, Perkara yg paling benci, meluat untuk tengok...
MAT REMPIT yg !@#$%^&*()(*&^%$#@!@#$%^&*(*&^%$#@#$%^&*......

Aku pun snap ler pic..
Kalau polis tengok ni leh cam btol2 no.plat moto2 diorang....
Minah rempit tu pun peluk mamat tu kalah kembar siam...
!@#$%^&*( betol!!!

Tak faham btol ler diorg ni..dah ler petang jumaat, petang sebelum ramadhan lak...
Memang x reti adab betol...!@#$%^&!!
ishhkkk!! berpuasa kah diorang? solat ke diorang??

Memang sejak dua menjak ni..Mat Rempit makin berleluasa di Terengganu...
Diorang siap berbaris panjang tepi jalan tu...
Mengganggu ketenteraman awam btol...aku agak setiap pengguna jalan raya tu mendoakan KECELAKAAN mereka...aminnn!!
Budak2 naik basikal pun turut tengok...Kalau adik laki aku tgk, memang aku sebat dah!!

!@#$%^&*(^%$#

...::::VIDEOBLOG Mr.Homosapiensz:::....


MrHomosapiensz terfikir nk wat VIDEOBLOG lak...

Ok..Lepas marah jap...hehe!!
Sampai ler kitorang kat KFC berhampiran stesen bas MBKT..
Ramai yang beratur..Aku dengan bangganya beratur sama dengan memakai t-shirt ANGEL WINGS hasil design aku sendiri,,HEHHE!


Garden Salad + Mirinda Orange ...::Untuk Mr.Homosapiensz:::..
Shrimp stix + air sirap ...:::::Untuk Jo:::....
Suka gak ngan Salad tu..Yummy!!
Shrimp tu pn nampak ori..xde dicampur dengan tepung ker apa ker..

Yeappp!!! Mr.Homosapiensz was satisfied~

SELAMAT MENYAMBUT BULAN KEMERDEKAAN KE-52
SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN AL-MUBARAK 1430H/2009



Posted on Sabtu, Ogos 22, 2009 by ismiqbal

15 comments

21 Ogos 2009

Ramadhan E-Card untuk semua pembaca/pelawat~

Selamat Menyambut Bulan Ramadhan Al-Mubarak 1430H
Semoga Ramadhan kali ni membawa lebih banyak kegembiraan dan lebih bermakna..

Raihan
Harapan Ramadhan

Ku mengharapkan Ramadhan
Kali ini penuh makna
Agar dapat kulalui
Dengan sempurna

Selangkah demi selangkah
Setahun sudah pun berlalu
Masa yang pantas berlalu
Hingga tak terasa ku berada
Di bulan Ramadhan semula

Puasa satu amalan
Sebagaimana yang diperintahNya
Moga dapat ku lenturkan
Nafsu yang selalu membelenggu diri
Tiada henti-henti

Tak ingin ku biarkan Ramadhan berlalu saja
Tuhan pimpinlah daku yang lemah
Mengharungi segalanya dengan sabar
Kita memohon pada Tuhan diberikan kekuatan
Ku merayu pada Tuhan diterima amalan

Selangkah demi selangkah...
Dengan rahmatMu oh Tuhanku...
Ku tempuh jua


p/s : Kalau sudi, terimalan ramadhan e-Card daripada Mr.Homosapiensz ni...

Posted on Jumaat, Ogos 21, 2009 by ismiqbal

5 comments

19 Ogos 2009


Once upon a time, where the place have so much Duku trees with the golden-colour hang on between the leaves..There were a family and a Hero called Mr.Homosapiensz. The family members were gathering to pluck the golden-colour sweet fruit called DUKU..huahahah!!

The fathers, the sisters (sisters? girls? climb the tree? well, thats the story begin..) and the lil' brother...a Hero do not rush..waiting to climb other tree..
Suddenly the sister said,
"Jangan ler wat roadblock atas pokok ni...orang nk naik gok...!!".

The Hero climbs the other tree..gathering the treasure of the nature...
Mission accomplished!!
a few bucket of golden-color sweet fruit, Duku and Salak too...

"Papa, camne nk cari 'penangotte' erk..", the lil' bro suddenly spoken..

(penanggotte is a local name of a species of millipede....
"Kak Intan, jom gi cari penanggotte..."

Then the sisters (my 2 lil' sisters) and my lil' bro..of coz the Hero and his Joe Buddy too...
Begin the adventure in the bushes near the rubber trees..

"Yeaa!!! jupe sekorrr!!!". yell one of my lil' sis happilly...The other go rush to see the 'catch'
..
Yeap! this is is...penanggotte @ Pill millipede
(i stayed up late nite to find this common name..hhuhu)

Lil' Bro : Papa, kita bela r penanggotte ni erk...
Papa : Kalu nak bela, kena tau le cara hidup ye camne, cara pemakanan dia..
The Hero, Mr.HS : Syafik, kita bawak balik umah jer..kalu puas kita lepas belakang umah..
Papa & Mama just give a sweet smile to their children that never have seen those bug..
(owh...my lil' sis found TWO..so, we decide to keep this bug as our pet..)


So, i just clean up the aquarium that used to keep our hamsters
(Mourning for a while~~the wild cats manage to make our hamsters as their exotic dinner..huhu!)
I just put some weed, old log with some weed on it and an unexpected guess!!!

The unexpected guess...
While i was prepared to place this old log in the aquarium, i saw this lil' thing
(at that time she still a caterpillar, hanging with a small thread attached to the log..)

Can't wait to see she spread her beautifull wings~


Still read bout those lil' guys...
Some of the info i read..these bugs able to live 'bout 11 Years!!
It take 3 Years to archieve maturity from the juvenile..
They eat any decay plants or insects


You can see the track of its munch..
and its poo-poo after the meal..


Pill Millipede on my hand~


Other species of Pill Millipedes
(The images were obtain from the web)
They are SO CUTEE!!!

The Video to show its movement (41 Sec.)


P/S : in my way to search some info of this "pinagote a.k.a Pill Millipede, i found that, there are some people who adopt this Pill millipede and other species millipede as a pet...This millipede also consider as "exotic"..The price is about RM16 (either a pair or one..)

Posted on Rabu, Ogos 19, 2009 by ismiqbal

20 comments

18 Ogos 2009

Tanggal 18 Ogos 2009
tut..tuttt....tuuuutttttttttt......
(Dalam Kul 8 lebih pagi...)
Caller#1 : Hello~ Ni rumah encik abdullah ker?
Mr.HS : Hello~ Ya saya~
Caller#1 : Saya nak datang pasang streamyx ni~ kat mana umah erk?
Mr.HS : Datang r~ umah kat .....()!@#$%^&*()
Caller#1 : OK..dalam kul 12 saya datang
(HABOOOOOYAHHHHH!!!! HUAHAHHAHH!!!....motif ketawa camtu?? hehhe..)

Dalam Kul 10 pg..
Mama : Mal..!! Mal!!! Ni orang stremyx mari ni...
Mr.HS : (awal lak plak orang ni mari..kata kul12....padahal bangun awal dah...)

Aku pun turun ler dengan keadaan mamai..tengok jer dia pasang modem WIRELESS tu...

Dah siap pasang, try wireless...SUCCEED!


Ingatkan Papa amik pakej untuk staff kerajaan~rupanya pakej biasa jer..
Package Combo 1
Speed 384 Kbps
RM 60 Sebulan

Wireless pun dah setting password..
So, xde sape leh guna wireless ni melainkan aku sorang jer...hehe
OK ler pakej ni ..Jimat
Kalu guna celcom broadband pun wat tension dan menguji kesabaran btol...
kat kampung ni xde line 3G untuk broadband, guna line GPRS jer..huhu

JOM STREAMYX~!!!!

P/S : kalu nk beli broadband tu pasti kan ada line 3G di kawasan anda,...otherwise, hanya guna line GPRS jer...

Posted on Selasa, Ogos 18, 2009 by ismiqbal

11 comments

10 Ogos 2009

Petang semalam aku lepak belakang umah aku..tepi kolam...pastu nampk ler sekor serangga yg AMAT menarik...warna biru berkilau..sedang kelemasan dalam kolam tu...aku pun amik ler serangga tu letak dalam balang skali ngan cengkerik tu.....

Balang cengkerik skali ngan serangga biru berkilau tu....
(Petang tadi aku tengok dalam balang tu..serangga biru berkilau tu dah 'nazak' dah..huhu...jadi aku wat koleksi serangga aku jer...)

*****
Malam tu plak ujan turun dengan lebatnya....(tapi tak lama dalam 20 minit jer...)
Pastu aku ternampak lagi serangga yang menarik melekat di langsir umah...
SERANGGA RANTING (BELALANG RANTING)
Bentuk badan mcm ranting kayu mati..
Aku tangkap ler tunjuk ke adik aku...yang menariknya ada anak dia kat belakang tu....
Interesting~~

Si Nana ni pantrang klu nampk benda bergerak (contoh serangga besar) mest lincah....
Kucing ni siap panjat langsir lagi nk tangkap benda ni...HHAHAHHA!


Serangga ranting yang malang tu dah melekat kat sawang labah-labah...
Aku try acah kat Si Nana..


Akhirnya Si Nana dapat tangkap serangga ranting tu...sebelum di makan Nana..aku sempat halang....
itulah kali terakhir aku nampak serangga ranting tu...


~tamat~

Posted on Isnin, Ogos 10, 2009 by ismiqbal

3 comments

08 Ogos 2009

Ni saje je nk wat 'Quick Post' pada Tarikh 07 Ogos 2009 [07.08.09]..
Tapi................
Line internet terlalu amat over 'slow' lak...
Jadi ler posting 08 Ogos 2009 (08.08.09)
(Dah 2,3,4 hari ni asyik Hujan jer kat Terengganu ni)

1st : Bila Mama & abang aku tangkap lipan (Centipede) yg 'menceroboh' dalam umah aku..Mama pun panggil aku...(Coz mama dah tau aku ni suka wat experimen..ahakss...). Aku pun tangkap le lipan letak dalam botol..Botol tu aku letak dalam bilik, penutup tak kemas sangat coz nak bg pengudaraan pada lipan tu...Keesokan harinya..aku dapati botol tu KOSONG!!! huhu~ Terlepas sekor lipan dalam bilik aku....huhu~

p/s#1 : lepas ni klu dapat tangkap lipan (Centipede) tu lagi..Aku bagi penjagaan RAPI biar x terlepas..HAHAHHAHHAHA!!

2nd : Aku gi kemas2 laman belakang umah, sambil tu cri le jengking skali..aku jupe 2 ekor jengking (sekor agak besar, sekor agak kecik). Aku letak le skali ngn SCOOP...oleh kerana ada 2 ekor..jadiler "The SCOOPS"..letak ler skali..2 hari lepas tu..tgk smuanya xde..lari mana ntah....aku bersedia buang bekas THE SCOOPS tu..nampak ler SCOOP sekor melekat kat kain..huhu~ 2 ekor lagi hilang dah....

3rd : Kesian lak SCOOP ni..xtau nk bagi makan per...(Scorpion leh hidup beberapa hari tanpa makan minum). Aku pun gi ler cari cengkerik belakang umah..Bersusah-payah ler aku cari cengkerik untuk SCOOP..boleh ler 4,5 ekor cengkerik (Biasanya orang bela cengkerik untuk bagi makan haiwan peliharaan lain..spt. Ular, lipan, jengking, katak dll.). Hari ni..aku tgk bekas SCOOP dah kosong dah..huhu...Mesti 'angkatan' semut dah makan..HUHUHUHU!! kesian SCOOP....Sekarang tinggal 'para' cengkerik jer....Siapa le nk makan cengkerik tu erk...

Posted on Sabtu, Ogos 08, 2009 by ismiqbal

8 comments

05 Ogos 2009

Dua hari lepas aku & family gi kebun arwah datuk (tokki) aku....meng'usha' buahan2 jer...
Agak excited ler...
klu ada apohon mesti ada buah,
klu ada buah mesti ada orang yg kena petik,
klu ada orang kena petik, mesti le ada aku...

Agak lama aku x panjat pokok ni...masa kecik2 dulu slalu gak..
Kami pn membawa le dua buah rombongan kenderaan 'memetik' buah di pokok..
Siap ada 'dulang' hantaran lg....2 guni kosong berbalas dua guni penuh...haha

Sedang 'merisik' buah salak celah pokok ni..malu2 lak buah ni....
(Pic masa panjat pokok duku xde..huhu..)

Sempat lagi bergaya masa panjat pokok ramburan ni...
Mula2 kait guna galah jer...tension sgt coz x dpt..aku g panjat jer..
(Lagipun pacat byk kat bawah tu...)

Balik umah dalam maghrib gak..lapaq perut ceq ni ha...
Ni di panggil "Ketupat Sotong"..
Mak joe yg buatkan..aku ni jakun lak x pernh dgr benda ni...
Dalam sotong tu ada nasi pulut..makan ngn kuah santan..

Yummy!!
Buah-buahan tempatan....
Rambutan, Duku & Salak
(Ada sebijik buah salak tu sebesar penumbuk..sayang lak nak makan..simpan je coz jarang jupe buah salak besar tu...)

Posted on Rabu, Ogos 05, 2009 by ismiqbal

10 comments

01 Ogos 2009


Jam sekarang 4.26 A.M...
Aku macam biasa minum 2 sachet 'instant coffee' budget nk stay up...
[bila dpt online sure stay up..tp line 'slow' teramat sangat..x dapat nk comment dalam posting blogger lain..asyik 'error' jer...sorry guys!]

Siang tadi aku wat 'design' ni kat baju terpakai aku...
jeng~ jeng~ jeng


Cool x??
Aku memang teringin nk ada 'sayap' kat belakang~
ala2 'angel gitu....ahaks...[Lepas ni leh wat 'sayap' devil' lak..hhoho!]

Sambil 'online' sambil tengok movie "Surf's Up (2007)"..bru je copy tadi..

Dalam Jam 9 MLM td,,parent aku ajak g shopping kat Mydin Mall...[macam biasa..very crowded!]..pusing2 dalam Mydin tu..beli pe yg patut...penuh satu troli..
[amik ko punyer cashier! nampak lenguh jari2 dia nk scan barang tu..ahaks!]
'Seaweed"(nk try wat sushi ler..sushi melayu..ahahha!!), tepung cheese cake, dye warna putih (untuk t-shirt design dye nanti), buku tunai (akaun)

Sementara tunggu Papa gi ATM jap~ kitorg sempat ler ber"possing"..haha~



Dalam kul11 mlm gak kitorg sampai umah~~ shopping x ingt waktu~~ ishk~

p/s : Berbelanjalah dengan cermat~ Bandingkan harga sebelum membeli..

Posted on Sabtu, Ogos 01, 2009 by ismiqbal

15 comments

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blogroll