27 Februari 2009

26 Feb. 2009
Malam minggu (bg Terengganu & seangkatan dengannya)..maka ramai ler penduduk kuar lepak...kuar dlm kul 10 gak ler selepas Mal dtg umah sofi ngn Nic...then menjemput tetamu sofi a.k.a kitorg Polo..

Simbolik Terengganu..
replika Batu Bersurat..
pusing nak g makan kat Warung Noradzila 2 (kat Kuala Ibai)
Lepas tu call Kamil ajak join skali...
(cukup ler 5 org bujang malam hujung minggu....huhu)

Next Destination, malam minggu bg Terengganu ni biasa ler lepak2 kat Pantai Batu Burok @ Taman Syahbandar..tapi prefer Pantai Batu Burok coz dpt rasa angin pantai, jalan2 atas pasir...

Jeng(3x)..
gerai tepi jalan ni byk gak jual jagung bakar..makan panas2 tepi pantai ni best gak...

"Bangg...jagung bakar 2"
(bersungguh abg tu bakar jagung utk kitorg..sebagai pelanggan ler...hahha)
3 org bujang lg xnk mkn lak..so, mal ngn polo jer me'ragut' jagung ni...best per....


ermmm....
bila last aku makan jagung bakar erk..klu stkat bakar atas dapur umah tu dh lama...
rasanya ni 1st time aku mkn jagung bakar kat pantai..malam2 lak tu...
sweet jer jagung dier..

malam tu dalam kul12 lbh bertolak blk..masing2 pening2 lalat dah..(kot...) balik tempat masing..


Kisah 5 org Bujang:
"5 org bujang jalan tepi pantai, sorg hantar umah tinggal lg 4..
4 org bujang naik kete kancil, sorg hantar hotel tinggal lg 3..
3 org bujang pening2 lalat, sorg sampai umah tinggal lg 2..
2 org bujang naik moto 'turbo', sorg sampai umah tinggal lg 1..
1 org bujang naik moto sesorg, sampai je umah terus je "online"...

sampai je umah sewa aku ni..belum sempat salin baju lg..nampak binatang ni merayap atas lantai...(lipan ni..)
aku pe lg, terus tangkap letak dlm botol...x sanggup lak aku bunuh binatang ni walaupn klu x tangkat kena sengat masa tido ke apa ke..so skrg still ada dlm botol tu...



-End-

Posted on Jumaat, Februari 27, 2009 by ismiqbal

6 comments

24 Februari 2009

24 Feb. 2009
sedang aku duk santai2 tiba2 aku dpt SMS dari kawan aku:

"Td sy dh g serang akademik, semak balik E-Pelajar, Klu sape2 yg PITA 2 xde dlm list , sila rujuk akademik skrg.."

aku terus bukak e-pelajar aku, tgk bahagian laporan pendaftaran..cek2...
"Projek Ilmiah Tahun Akhir 2 4 kredit"
ya allah..!!! tersangat amat gembira aku...tgk laporan pendaftaran tu....
SYUKUR ALHAMDULILLAH...!!!


Kami (aku & beberapa budk kos aku) mmg ada problem ngn masalah pendaftaran PITA 2 (Projek Ilmiah Tahun AKhir 2) ni...tercicir dari bahagian akademik....aku ni xde semngat nk blaja sgt lepas dpt tau tercicir ni...jd moody jer..huhuhu...

pendaftaran PITA 2 ni le menentukan aku dapt grad ke x thn ni...

Aminnnn...!!!! aku bersujud syukur kepada mu Ya Allah...memberikan aku semangat utk meneruskan "HIDUP" aku di Universiti ni...


"HAYAT" aku di Universiti ni 2 Bulan lg...kemudian masuk dalam proses 'metamorphosis' lain...


Bila je dapat SMS tu, aku punyer rasa EXCITED di luar batasan...hahahahhahhahaa....
Really need someone to share this VERY GREAT NEWS.....!!!

subjek aku utk final year..final sem ni mmg byk free skit...
15 jam kredit jer...haha..sempoiii...

**aku ni kanak2 baru belajar..harap pembaca dpt beri tunjuk ajar / pendapat/ pandangan pasal dunia pekerjaan masa akan datang...


-End-

Posted on Selasa, Februari 24, 2009 by ismiqbal

7 comments

22 Februari 2009

21 Feb

Suatu petang aku tgh 'asyik' mengadap laptop aku...tiba2..

"Mal jom g mandi Lata Tembakah..." (hosmate aku tetiba2 ajak...kitorg slau camni, 'gamble' jer nk g mana2 pun..ahaks!! aku apa lg..."JOMMMMM...!!!"

(*Air terjun Lata Tembakah terletak di Daerah Besut, Terengganu...)

Dalam kul 4 lebih kitorg bersiap2 nk bertolak ke BEsut..semata2 mandi air terjun..
"gamble" beb..!!
Cuma kitorg berempat jer co hosmate lain sibuk ngn keje masing2.....

Setelah masuk je Daerah Besut tu, tiba2 ujan lebat...AIYYOOOO...camne ni?? oleh kerana kitorg dh sampai ke BEsut..ada beberapa choices utk rekreasi...jeng3..!! Hajatnya nk menyejukkan badan coz kat TErengganu 4,5 hari panas terik jer...tiba2 arini ujan ler..best gak mandi air panas ni...

oleh kerana cuaca x menentu, kitorg pun takut gak nk mandi air terjun ujan2 camni, so...tukar plan g mandi air panas...
(kat TERENGGANU ada ke kolam air panas???????)
(kolam air panas ni ada ler dlm "JOM LAWAT TERENGGANU", cuma lokasi jer agak jauh ke dalam hutan belantara...kononnya ler..
(promote negeri sendiri nampak..ahahha!!)

Dalam kul 6 gak kitorg sampai ke destinasi...
KOLAM AIR PANAS LA (LA HOTSPRING)

Suasana biasa jer...dalam ladang kelapa sawit FELDA punyer...mmg felda yg mula teroka tempat ni sejak zaman pemerintahan inggeris lg tau...(Baca kat pengenalan tempat ni..klu x silap ler)

Kolam nya kecik jer...air panas mengalir dari celah2 batu tu..1st Mal dtg sini masa form 3 (2002), masa tu cikgu sains nk wat lawatan sambil belajar ker (kononnya..) tp masa tu rmai sgt org berkumpul kat kolam air panas ni..kitorg rmai2 ke kat tempat air sejuk jer....

Mal & my hosmate mandi kat bawah ni...coz kurg panas ssskiiiiiitttttttttttt jer daripada yg atas tu...x tau ler suhu brapa..klu dibandingkn ngn suhu badan 37oC..
maybe air ni dlm suhu 40-60 o C lor....

mmg panas gak nk masuk dlm kolam ni....kena ambik masa lama nk 'adapt'...mula2 masuk kaki..pastu separuh badan..pastu berendam terus..hehe..relax gak...

Lepas naik tu rasa cam letih, pening2, berdebar2 jer..x tau ler sebab per...dalm kul7ptg kitorg pun gerek pulang...hajatnya nk singgah makan sate kat Kg.Jabi..tp smua kedai dah kehabisan sate dah...(kawan aku cakp sate situ mmg THE BEST!!!...rugi lak..

Pic burung ni bukan ler ada sangkar kat Hotspring tu...masa tu kitorg berhenti kat stesen minyak...tgk ada sangkar belakang stesen minyak tu..usha2 r jap..tgk burung merak ni lawa ler plak...

ni sangkar lain kat belakang stesen minyak tu..Burung Kuang...

Then, balik umah sampai dalam kul10mlm lebih dgn pening kepala..huhu...


-End-

Posted on Ahad, Februari 22, 2009 by ismiqbal

2 comments

21 Februari 2009

20 Feb. 2009
Such a HOT day in Terengganu & i'm so @#$%^& HOT at home...like i got my own 'sauna' in my home....i think how much calories did i lost at this rate of HOT day...hahhaa..
YM status : "I'm so f**king HOT"...

Nic : kalu panas gi ler berendam.
me : jom...!!! (mmg x lepas pluang ni...nk mandi kolam TER takut tutup lak..)

(then i asked sofi about our plan..too bad..what a missed..he got class...next time Buddy..!!)


My favourite Beach in Terengganu (for now..)
white, soft,smooth sandy beachy..OMG!! Love it...!!!

wish to lie down on the beach, watching glittering stars, moon...feel the wind around me...



its not very crowded with people..but more like happy place for the families, friends spent time together....


its not very deep to swim in the sea..less then 1.5 meter....love to see the families bathed with their families (so happy seems like without problems in their mind...)

there were 2 lil' boys sibling, so cute..!! their eye just like my lil' brother....hahhaa...had a lil' chat with them... just live nearby my village, came with their whole family
(just remind me my father took us to picnic..huhu)

"i'm soaking through and through; then you hand me a towel, all i see is you.."
(Dido - Thank You mp3)

"you better keep your eyes on me, no matter what you think of me"
(Celine Dion - Eyes On Me)



-End-

Posted on Sabtu, Februari 21, 2009 by ismiqbal

1 comment

07 Februari 2009

Huhuhuu.....
2 BULAN je lagi untuk aku habis blaja....(KALAU ler dapat habiskan...)
RUNGSINGnya...lagi 1 BULAN lebih kena hantar THESIS....
masih blur xde mood ler coz ada perkara yg masih merungsingkan aku..

masalah antara 'HIDUP' dan 'MATI' aku di UNIVERSITI ni....


Keadaan aku skrg lebih kurng cmni ler...tgh "SAKIT", "NAZAK" dengan IJAZAH aku...


"SERAM SEJUK' jer menunggu "BERITA HAYAT" aku di sini...walau 'sejuk' camne pun....keputusannya....???
ANDAI 2 BULAN lagi "HAYAT" aku di sini...aku bersyukur sangat2..
ANDAI.."HAYAT" aku masih panjang..terpaksa aku terima dgn REDHA...
akibat kecuaian aku..huhuh



Aku tetap menunggu keputusan 'HIDUP' & "MATI' aku dengan tawakkal & RUNGSING...
walaupun cmne pun, tetap berlagak COOL...huhuhu


DOAKAN aku berjaya dalam MISI IJAZAH aku kali ni...Cuma 2 BULAN lgi...!!!!
GO..GO TEAM...!!!


Segala kerungsingan ni wat aku lapar je r..ahaks!!!

"...."nasi goreng cina 1..!!! nasi lemak 1...!!! Milo Ais 1....!!..."



-End_

Posted on Sabtu, Februari 07, 2009 by ismiqbal

3 comments

03 Februari 2009

"...masa berlalu bagaikan sepintas lalu..."
segala masa silam membayangi di mataku...hanya untuk di kenang...realiti masa hadapan harus ditempuhi walaupun seteruk mana impaknya..itulah REALITI...


Tanpa aku sedari...
dah hampir 3 tahun aku belajar kat Universiti ni...
dalam masa 2 bulan lg, aku 'mungkin' akan habis Sarjana Muda aku yg pertama...

ingin sekali bergraduat dengan jayanya...memegang segulung ijazah...
kemudian memasuki alam pekerjaan...

meneruskan kitaran hidup aku....

Doakan aku berjaya dalam meneruskan kitaran hidup ini...
Segulung ijazah untuk aku....


Aminnn......


-end-

Posted on Selasa, Februari 03, 2009 by ismiqbal

2 comments

01 Februari 2009

.

29 Jan. 2009

Aduuuss....!!
bosan sangat ni...dalam kepala otk ni xde pikir benda lain dah...serabut lak pikir ntah benda apa difikirkan...so, dalam kul 2.40pm, aku SMS sofi ajak g swim kat TER...aku x tahan lagi...walaupun ingkn dah lewat..so gi je r....

bila sampai sana dah kul 3.30pm..tgk kat jadual tu sesi 3; kul4.30-7.00pm...sementara tunggu untuk sesi 3, kitorg g pusing kat batu burok gak expo sempena tahun baru cina lak (macam2 terengganu ni..x kisah sempena apa pun.acara tetap sama...)

masuk RM8 (termasuk towel rm 2, punyerler mahal coz xde tempat renang kat terengganu ni..)

sofi duk berendam jer sambil men'cuci' matanya yg x pakai spek tgk bdk ajar renang.aku menyelam & berenang ler....puas gak hampir 1 jam berendam dalm kolam tu..


Setelah puas berendam, badan pun rasa segar bersih jer...p kulit aku kering lak kena klorin kolam tu...lapaq ceq..! singgah mai kat Kopi O Bistro yg baru dibukak ni..

Suasana agak ok...ada cermin besar nampakkan skit keluasan..



Penang Char kuey tew..(hanya untuk lekat celah gigi jer...x rasa pape pun makan benda halus ni..)

ntah pe kebenda diorg panggil benda ni...tp cuma 3 ketul ayam goreng jer...


end

Posted on Ahad, Februari 01, 2009 by ismiqbal

No comments

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blogroll