25 September 2008

Harini aku berbuka umah nenek aku...
on the way nak gi umah tu tension lak aku bawak moto jer..

adala  sekumpulan mamat moto kampung ni (dalm 5-7 org kot..) convoy reramai kat jalan raya tu..penuh satu jalan..susah lak aku nk motong...dah la jalan berliku....WT'L'!

pastu aku slow kan moto aku..then pecut laju2 sampai 100km/j..ingtkan mat moto tu bawak laju sangat ...ahahhahaa..laju aku lagi...pecut sampai pintas diorang.....(nahh...!!! makan asap moto aku.....!!!)

takut gak diorang kejar aku..tapi aku bawak laju lg....tinggal diorang jauh2..padan muka..nak berlagak sangat kat jalan raya..kan dah makan asap...

sampi umah nenek aku tu hmpir 15 minit nak berbuka...borak2 ngan ayah dan abang..mak, adik dan nenek duk siap2 juadah berbuka...(mkn nasi myk jer..)
lauk pauk yg di santap..



papa, tok (nenek) dan adik bongsu

Posted on Khamis, September 25, 2008 by ismiqbal

No comments

20 September 2008

Project Aware : 
International Coastal Clean-Up
Lokasi : 
Pantai UMT (Universiti Malaysia Terengganu)
Tarikh : 20 Sept. 2008

Pagi tadi awal punyer bangun..lepas sahur tak tido langsung tunggu kul 7 pagi nak gi Beach Clean-Up ni...huhu....
Aktiviti start kul8 pagi lebih skit....dalam kul9 pagi tu kitorang dah penat..(maklum ler bulan puasa...)
Dan hasilnyer....~~
Banyak jugak ler group aku kutip sampah kawasan pantai tu..boleh la 11 plastik beg+1tong buruk = 66.5kg..
(huhuhu..berat ler jugak....) Dapat tempat ke-2 sampah paling berat dengan hadiah slipar berbintil warna kuning..hehee

menuggu aktiviti bermula..dapat beg kain percuma..(tapi bayar RM4 utk program ni..)

aktiviti kutip sampah bermula......

selama 45minit jejalan kutip sampah..rehat jap....

ni le hasil sampah yg kitorg kutip..66.5kg...banyak btol masyarakat ni buang sampah..huhu
JAGALAH ALAM SEKITAR..

ni kawasan 'beach clean-up'..

Comitee members sedang ukur berat sampah group aku..(termasuk tong minyak tu skali.....)

fuhhhh..letih btol..dah ler bulan puasa....takper...keje amal kutip sampah untuk kesejahteraan alam...

siap2 hadiah ler tu...

Pembahagian hadiah kepada setiap group oleh Penyelaras Kursus B.Sc.Marine Biology, Dr.Siti Aishah, ..ada 20 group rasanyer...

ni nak bawah sampah letak tepi jalan..senang lori nak angkut..


p/s : jagalah alam sekitar
jangan buang sampah merata-rata
buat keje amal biar ikhlas...jgn harapkn hadiah jer...

Posted on Sabtu, September 20, 2008 by ismiqbal

No comments

02 September 2008

29-30 ogos 2008 baru-baru ni, budak kursus aku (B.Sc Marine Biology) pergi sampling kat Bukit Keluang, Besut,Terengganu lak.. Kami cuma camping jer situ, tapi pergi sampling kat Pulau Rhu (kena naik bot la)..... Oleh kerana suka bergambar, jadi aku cuma citer pe yang kitorang buat sana ngn gambar jer... 

Masa sampling kat Pulau Rhun tu...tapi coral dia tak banyak sangat..sedang wat keje tu..Aku terkena le sengat obor-obor kat bahagian tangan, lengan n kaki.. (ingtkkn sakit..confius gak..kenapa budak pompuan lain yang kena sengat macam teruk jer..aku siap ketuk2 kepala obor2 tu..ahaks..!)
Maybe  different body have different reaction kot. Aku kena sengat obor-obor tu 4,5,6 kali kot..kejap jer gatal-gatal, tahan skit lepas tu hilang la...Ada budak perempuan yang kena sengat sampai lemah badan.
ni pic selepas kitorg baru jer lepas pasang khemah...baik punya spot khemah..ada pokok leh duduk lg...

petang tu mmg kitorang takde paper aktiviti..so, gi le jejalan kat Pantai Keluang tu..sebelum tu..poss le kat sign board ni....

ni tengah jejalan kat pantai tu..lawa gak....pasir yang halus jer....masa tu dah nak sunset tp x nmpak sunset tu..

sesambil jejalan..aku jupe ler makhluk ni..Barnacle...Pulau kat belakang tu ler Pulau Rhu..

ni baru je lepas makan malam dengan meehun..(walaupun perut aku kenyang lg..sumbat jer...)
sesambil borak2..aku susun ler batu tu camtu..hehhe..

ni lak hari last..tunggu minum petang n bas datang amik...sempat lg poss kat pokok tepi khemah...

Posted on Selasa, September 02, 2008 by ismiqbal

3 comments

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blogroll