31 Ogos 2008

Sebelum nak bercerita panjang, jom kita makan dulu....
ARRGGHHHH...!!! tension aku makan sini....lambat giler....45 minit tunggu hidangn??? sup cendawan+nasi putih, kawan aku mkn nasi goreng..(sejuk n keras lak tu..)huhu
(BLACKLIST DH KEDAI NI...!!!)

Lepas kenyang (agak2 kenyang..)..lepak jap kat Waterfront Pulau Kambing tengok gelagat manusia yang nak Sambut Merdeka..

PART 1:

SELAMAT MENYAMBUT HARI KEMERDEKAAN KE-51
MERDEKA KAN JIWAMU, MERDEKA KAN MINDA MU..

Semalam sempat ler aku n geng kuar jejalan.. (kononnyer nk tgk ler camner malam merdeka ni disambut kat Terengganu ni..)
smlm mmg jem gak.biasa ler....org lain ingt nk sambut merdeka ler jugak..

Yang BENGANGNYER...memang ler kiter nk sambut merdeka yg ke-51 kan..
ada ler bebudak yang kurang matang ni, berbasikal reramai sambil bawak Bendera Malaysia..(yang part tu memang nampak patriotik..),
Yang part show-off ni..dengan selamba jer diorang "konvoi' reramai kat tengah jalan jem giler tu...dah tu bukan nak pandang depan..yang driver bawak kete ni dengan risau ler nk bawak...paper hal berlaku..tuan kete gak yg salah...


sepanjang jalan2 semalam, malam nk sambut merdeka ni tak meriah sangat...
tu bukan ler penting...yg penting bagaimana kita mendalami, menghayati kemerdekaan..

anak2 muda semalam merdeka ker....
merdeka dengan berkepit lelaki pompuan...?
merdeka dengan merempit..?
merdeka dengan membahayakan keselamatan diri dan org lain..??

MERDEKA KAH AKU....???

PART 2:

Harini 31 ogos ( Hari merdeka ke-51), merupakan hari org tgk anak bulan kan...
maybe esok pose...(hehehe....)
so,

SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN AL-MUBARAK...
SEMOGA BULAN INI MEMBAWA SERIBU SATU RAHMAT DAN KEBERKATAN..

Posted on Ahad, Ogos 31, 2008 by ismiqbal

2 comments

24 Ogos 2008

19-23.08.08 Lepas aku pergi ke Kuala Lumpur. Hajatnya nak enjoy la skit tapi bertukar sebaliknya lak...
Jadi, hanya gambar jer dapat  mengungkap apa yang aku lakukan di sana..layan..

ni masa nk tgk persembahan bunga api kat putrajaya (kononnyer...) bosan btol....bukn menarik pun bunga api tu.....


sate kajang.....nothing spesel with no one special..


santapan aku masa mkn sate kajang..12 cucuk jer....

lepas balik swim kat sini....


Time ni tgh tunggu org datang amik...baru je lepas swim kat Kompleks Sukan Negara....Bukit Jalil..
only swim can make me like home....huhu...

time ni duk bersesak2 dlm LRT...huhu...panas btol....

.KLCC


masa mkn yg paling hepi.....McDonald Breakfast..masa nak balik kampung Terengganu ku..hehee....

HOME SWEET HOME.....!!!!!

Posted on Ahad, Ogos 24, 2008 by ismiqbal

2 comments

16 Ogos 2008

Setiap orang ada suatu detik yang paling menenangkan. Suatu detik di mana otak kosong....
terapung di permukaan air...tidak di bumi mahupun langit....

menghargai setiap detik...walaupun sekecil mana pun....ia adalah seni alam...


sunset at the beach...it so fascinating.....

Posted on Sabtu, Ogos 16, 2008 by ismiqbal

4 comments

08 Ogos 2008

Tarikh 08.08.08 bukan la suatu peristiwa penting,
Tapi aku harap mereka akan ingat tarikh ni sebagai satu peneguhan ikatan persahabatan
(sekali dalam seabad..)
 pantai, terengganu
Perasmian makanan oleh sofi....
pantai, terengganu
STOP..! 1..2...3..cheeseee.....

pantai, terengganu, matahari
the sky show a picture of something..what do u see..? ( i see cloud..)

 pantai, terengganu, sunset
Sunset of 08.08.08... (sunset..car...beach and girls...)

pantai, terengganu, laut
apa yang diharapkan sempena 08.08.08...
Biarlah persahabatan kita seteguh teritip ini..walaupun tanpa air..ia teguh memegang batu..


kitorang wat picnic kat Pantai Pandak,Chendering...
aku sempat gak berenang kat laut kejap...hehe...
pape pun...
time kasih kerana menjadikan tarikh 08.08.08 sebagai satu lagi sweet memory aku..

Posted on Jumaat, Ogos 08, 2008 by ismiqbal

No comments

07 Ogos 2008

Best btol makan pizza ramai2 arini ngn Bebudak umah a.k.a Housemates aku kat taman syahbandar....
lepas mkn tu lepak2 jap...

GI beli kat GIANT makanan n pizza tu..
1 pan pizza 2 org...

"Boleh amik order..? 6 pan pizza plz.."

PIZZZAAAAA.......HAUHAHAAHAHHAAA............

MAKANNNNN....!!!!!!

semoga persahabatan kekal sentiasa....MINUMM.....

my housemates......
Tapi sekarang lapar lagi, biasalah badan kecik tapi kadar metabolisme tinggi....

Apa pun ini maybe masa yg terluang utk kitorg mkn reramai camni..
biasa la dah tahun akhir,busy ngn Final Year Project (FYP) memasing...

Nota : Ada yang sebut Projek Ilmiah Tahun Akhir (PITA) , kalau orang sebut PITA memang tak tau, kalau sebut FYP baru tau...hehe

Posted on Khamis, Ogos 07, 2008 by ismiqbal

No comments

04 Ogos 2008

Masa 31/07-02/08/08, Bebudak course aku B.Sc. Marine Biology ni yang lebih kurang 70++ orang di tugaskan untuk ke Pulau Redang untuk assignment Parasitology (kalau tak silap)!!! Kami bermalam di sana lebih kurang 3 Hari 2 Malam!! First time camping kat Taman Laut Pulau Pinang, Pulau Redang ni. (Lebih tepatnya first time berkhemah di Pulau!!). Aku sebenarnya seorang yang mabuk laut, so, aku prefer untuk naik SpeedBoat la coz lebih laju dan takde huyung-hayang sangat walaupun memang confirm akan basah coz boat tu kecik jer di tambah lagi dengan kelajuan. Speed Boat tu muat beberapa orang jer, yang selebihnya naik feri.
Baru sampai ke Jeti Taman Laut Pulau Redang
Kat sini kitorang berkhemah jer...
Duduk tepi Khemah borak-borak
Night walk on the beach around 2.00 am..
Fish dissection to find the parasite..
i'm felt soooooooo relax.....


Dan pada malam terakhir tu, hujan turun lebat giler.. Masa tu aku dah kat tandas, alahaii..terperangkap kat tandas sementara tunggu hujan reda (tak cool langsung terperangkap kat tandas..) Kat tandas Pulau Redang ni memang banyak tokek tau! Kekadang seram gak tengok tetiba ada cicak tokek ni kat penjuru tandas, besar lak tu...Malam tu lak kitorang sambugn lagi assignment fieldtrip ni untuk mencari parasit ikan menggunakan mikroskop sampai lembam mata..

Nota : next time aku ke pulau untuk SCUBA Diving lak..hehhehe

Posted on Isnin, Ogos 04, 2008 by ismiqbal

No comments

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blogroll